Muay Thai
18 juli 2025 - Koh Samui, Thailand
We settlen in ons hotel en de jongens gaan lekker zwemmen. We bestellen een cocktail tijdens Happy Hour en eten een club sandwich met zijn 4en (zo groot is ie). Wouter brengt een zak was naar de wasserette aan de overkant die we morgen weer op kunnen halen. Verder chillen we met name. Even bijkomen van de reisdag en vooral genieten van ons hotel. In de avond gaan we nog een stukje wandelen, maar we eten in het hotel. Het eten is echt super. We hebben een salade, kip met (blauwe) rijst, groente springrolls, pizza en nuggets. De jongens nemen nog een milkshake en Wouter gaat aan het Thaise bier, waar Lieke een cocktail pakt. Echt vakantiedrankjes dus!
Op vrijdag zijn we redelijk op tijd wakker. Wouter gaat hardlopen op het strand en de jongens chillen in tussentijd bij mama in bed. Daarna ontbijten we in het hotel aan ons zwembad bij het strand. Het is echt een toplocatie waar we zitten. Ook het ontbijt is top! Om 11 uur reserveren we een plek in de hotel shuttle die ons naar Lamai Beach brengt, het strand hier vlakbij. Niet dat het dus zover lopen is, maar een shuttle in zo'n open wagen is natuurlijk veel leuker! We stappen uit in een winkelstraat vlakbij het strand en gaan even shoppen. De jongens zijn al een paar dagen op zoek naar voetbalshirtjes en Toby koopt een voetbalpakje van Brazilië en Lucas van Bayern München.
Op een gegeven moment lopen we langs een veganistisch restaurant (Pure Vegan Heaven) waar we een fantastisch uitzicht zien op de heuvels van het eiland. Ondanks dat het nog wat vroeg is voor lunch, willen we er toch even zitten. Dan alleen maar even wat drinken. We bestellen alle 4 een hele goede smoothie/vruchtensap. Verder kijken we naar al het lekkere eten op de kaart. We zijn om: we bestellen ook alle 4 een lunch want het ziet er te lekker uit allemaal. Toby neemt een pannenkoek achtig gerecht, Wouter een soort pita broodje en Lieke en Lucas een fruit bowl. Allemaal even vers en even lekker! Ondertussen genieten we van het uitzicht. Dit is echt een super restaurant!
Na de lunch lopen we nog wat verder langs winkeltjes en gaan we even naar het strand. Daar pakken we een taxi terug naar het hotel in plaats van te lopen, omdat het het heetst van de dag is. Bij het hotel gaan we nog even zwemmen en zonnen. Zonnen wordt erg snel toch zwemmen want het is echt te heet om lang in de zon te liggen. De temperatuur is hier fantastisch. Waar we bang waren voor veel regen (het is immers het regenseizoen), is het echt heel sporadisch een buitje en dan nooit lang. Rond half 4 gaan we ons omkleden, want in het hotel hebben we om 4uur nog iets geboekt.
De kids gaan Muay Thai les krijgen: dit is de Thaise vechtsport die hier overal wordt aangeprezen. Ze krijgen les van een ware meester en ze doen super goed hun best om alle aanwijzingen te volgen. Ze moeten touwtje springen en hun bokshandschoenen leren aan doen. Daarna gaan ze allerlei stoten, trappen en verdedigingstechnieken leren. Ze leren er veel en de meester heeft veel geduld met ze om steeds weer de techniek te verbeteren. Uiteindelijk mogen ze een hele reeks slagen en trappen op de meester achter elkaar doen wat er heel tof uit ziet. Ze meppen er ook menens op, maar uiteraard heeft deze meester daar niet zoveel last van 😄
Na de Muay Thai gaan de jongens douchen en omkleden (hard werken die vechtsport). We willen vanavond naar Bo Phut. Dat is in het noorden van het eiland en daar zijn vanavond allemaal marktjes. Het is echt spitsuur met de taxi ernaartoe: we zijn niet de enigen met dit idee. We bestellen wat eten op de markt en zitten net goed en wel te eten als het keihard begint te regenen. Hier in Thailand begint het echt uit het niks meteen kei hard te regenen. Het is hier echt uit of aan, niks miezeren ofzo. Gelukkig kunnen we onder een kraampje dichtbij schuilen, want je wordt echt in 1 minuut compleet doorweekt. De Thaise markt lui zetten snel wat extra partytents op waardoor uiteindelijk iedereen droog staat. Toby vindt het wel lekker de regen en is dus drijfnat!
Als het na 15/20 minuten weer droog is, is het erg benauwd geworden maar we kunnen wel weer verder de markt af. Lucas koopt er nog een voetbaltenue en we komen nog wat mede Ajax fans tegen bij een kraampje. Je kunt hier namelijk ook overal Ajax shirts kopen dus je pikt de Nederlanders er snel tussenuit. Als we een tijdje rondgelopen hebben, kopen we nog een bad bom en gaan we terug naar ons hotel. De kids gaan naar bed en Wouter en Lieke nemen nog een bad op ons balkon. Als Lucas eenmaal slaapt versieren we hier de boel voor zijn verjaardag. Morgen hebben we allerlei leuke dingen gepland voor zijn verjaardag. Wat dat is, valt uiteraard in onze volgende blog te lezen...
To be continued!
Marian Hems:18 juli 2025Leuke verslagen we missen alleen wat foto’s