Overal Buddha's!

12 juli 2025 - Bangkok, Thailand

We nemen donderdagavond dezelfde metro (blauwe lijn) naar Chinatown. We stappen uit bij de metro en bevinden ons meteen waar het allemaal gebeurt: een smalle gezellige straat waar kraampjes aan beide kanten staan en waar eten wordt bereid: vlees, vis, vegetarisch, pannenkoeken, ijsjes, fruit, alles is er te koop. Het is heel druk en veel herrie en rook (van de BBQs enzo) en ook heel gezellig. We nemen in deze straat een soort kipspiesjes met allerlei kruiden en heerlijk dumplings. Ter plekke bereid. Allemaal even lekker!

Deze smalle straat komt uit op een soort hoofdweg door Chinatown waar veel auto's rijden. De zijkant van de weg is afgezet met hekken zodat ook hier allerlei streetfood te vinden is. We nemen hier vanille/chocolade in een dun laagje deeg. Hier treffen we nog een jong Nederlands stel. Ook wordt de kraam live gestreamd op Tiktok en omdat wij zo enthousiast zijn, komen wij ook nog even op beeld. Twee duimen! Ook nemen de jongens Bubble Tea wat ze heel graag willen proberen. Conclusie: tegenvaller! Verder eten we hier nog prawns vers bereid. We hebben alles bij elkaar nog geen 10 euro uitgegeven deze avond en heerlijk (en vers!) gegeten. Als toetje nemen de jongens nog een pannenkoek met van alles erop en Lieke enkele dumplings in een soort van thee. Wat een ervaring! Rond elf uur zijn we terug op de hotelkamer!

De volgende ochtend staan we iets voor 9 op (Wouter gaat eerder weer hardlopen) en gaan we naar het ontbijt. Vandaag gaan we naar Pororo Aquapark. Dit is een zwembad op het dak (6e verdieping) van een groot winkelcentrum. Met een Grab (soort Uber) gaan we voor een paar euro die kant op (taxi's zijn echt spotgoedkoop, net als alles eigenijk). Het is Buddha dag vandaag wat zoveel betekent als dat het rustig is op de weg en alle tolwegen zijn vandaag gratis. Het zal vast nog wel meer betekenen voor de locals, maar dit is wat wij ervan meekrijgen.

We gaan naar het dak en betreden het zwemparadijs. Het is er erg rustig (het is hier nu laagseizoen) wat wel heel fijn is. De jongens huren wat banden en gaan alle glijbanen verkennen. Het valt op dat alle locals hier met een (zwart) shirt zwemmen, als bescherming tegen zon. Het is redelijk bewolkt, maar toch smeren we ons dus goed in. Er zijn verschillende glijbanen waarvan 4 met banden. Die vinden de jongens het leukste. Wat tof is aan de glijbanen, is dat je heel ver omlaag kunt kijken tijdens het glijden doordat het zwembad op het dak van een hoog gebouw is. Heel gaaf om zo "de afgrond" in te glijden! We lunchen in het waterpark en drinken veel water. Ook smeren we meerdere keren in. De zon komt een paar keer tevoorschijn tussen de wolken en je voelt het meteen op je huid! Het is een prachtige dag vandaag. Ook staat er een flink windje wat heerlijk is! Rond half 5 gaan we het zwembad uit en het winkelcentrum in!

Om te zeggen dat dit winkelcentrum groot is, is een understatement. Het is eigenlijk een soort dorp met 30-40 winkels/restaurants per verdieping. Je kunt er dus echt alles krijgen. Het is wel prijzig voor Thaise begrippen (ongeveer de helft van wat het in Nederland kost).  We lopen rond en op een koffie na kopen we er niet veel. Wel eindigen we in 1 van de 2 Sushi restaurants die er is en kiezen voor all-you-can-eat! Hier krijg je ook drinken bij. We hebben honger dus bestellen gelijk van alles. Het is echt top! Heerlijkkkke sushi en andere bijgerechten. De jongens zijn moe van het zwemmen, maar ook hongerig: we krijgen dus goed waar voor ons geld!!

Met de taxi gaan we terug naar het hotel en pakken we onze spullen in. Bij het hotel hebben we voor zaterdag een privé taxi geregeld die ons niet alleen naar Kanchanaburi brengt, maar ook nog een tussenstop doet in Wat Sam Phran, bekend van de Belgische Mol! We slapen op tijd en wederom de klok bijna rond.

Na het nogmaals fantastische ontbijt in het hotel (en Wouters hardlooprondje), checken we uit en staat onze taxichauffeur al op ons te wachten. Hij is onze driver for the day! De eerste stop is bij de zogenaamde Drakentoren. Een hoge toren waar een draak omheen geslingerd zit. Je ziet hem al van verre staan. We stappen uit en gaan de toren in. Uiteraard weer zonder schoenen en pet (dat is beleefd). Binnen in de toren loop je via een weg schuinomhoog naar de top. Dat is als het ware door de draak naar boven lopen. Deze locatie kenden wij van de Belgische Wie is de mol? Heel tof om zo in het echt te zien. Verder is er ook nog een gouden Boedha te zien (groot beeld) en nog een mooie tempel.

De taxichauffeur staat ons alweer op te wachten met een gekoelde auto (lang leve airco). We rijden nu richting een floating market (Amphawa Floating Market). Lekker toeristisch maar natuurlijk een must see! Onze chauffeur (hij heet trouwens Jo) zet ons af en we stappen gelijk in een bootje. Onderweg varen we langs allerlei winkeltjes via smalle kanaaltjes. We zien een grote Leguaan/Varaan achtige nadat onze schipper ons hierop wijst. We kopen wat vette beeldjes (die wilde Lucas graag). Hij heeft ook mee afgedingd. Toby koopt een kokosnoot om uit te drinken en Lieke eet Mango Sticky Rice. Daarna bestellen we allemaal lunch aan de kade en dat eten we lekker op in het bootje. Smaakt echt top!!! De prijzen hier zijn wel stuk hoger: erg toeristisch zoals we al zeiden. Op het einde scheurt onze kapitein nog door de smalle kanaaltjes. Heerlijk die wind en de armpjes gaan uiteraard in de lucht.

We rijden rond half 3 verder naar Kanchanaburi waar we de komende 2 nachten in elk geval slapen. We overwegen er nog 3 van te maken, afhankelijk van hoeveel we willen doen. Daarna is het idee om af te zakken naar het zuiden richting Hua Hin. Volgens onze chauffeur kan dit ook met de trein. Ook wel interessant. Alles kan, dat is het voordeel van niks geboekt hebben! Khob khun krab!